Rashladni uređaj

Rashladni uređaj

Besplatni internet

Besplatni internet

Kućanski uređaji

Kućanski uređaji

Terasa za odmor

Terasa za odmor

Parkirno mjesto

Parkirno mjesto

Izleti

Izleti

Plaže u Ninu

Koranska 13, 23232 Nin, Hrvatska +385 98 374 136

Plaže za obitelji s djecom

Plaže Nina jedan su od njegovih zaštitnih znakova i impresivna slika koju pamte svi koji su barem jednom ovdje bili. Nije stoga čudno što ih mnogi ubrajaju među najljepše u Hrvatskoj pa i u svijetu. Ukupna je dužina ninskih plaža čak 8000 metara. Najdulja i najpoznatija od njih je 3 kilometara duga, pješčana Kraljičina plaža uz koju je vezana i legenda. Suprugu prvog hrvatskog kralja Tomislava, kaže predaja, posebno je privukla njezina ljepota pa je kraljevska obitelj ondje, kad god su službeno dolazili u Nin, posjećivala ovu plažu i u njoj uživala u rijetkim opuštenijim obiteljskim trenucima. Otuda i ime plaže u čijoj ljepoti, zbog iznimno dugog plićaka, uživaju i obitelji sa malom djecom. Zanimljivo je i to da na putu do nje treba prijeći desetak metara dugi plićak, a u njezinoj se blizini nalazi najveći poznati lokalitet ljekovitog blata u Hrvatskoj. Prema izboru američkog Travel Channela Kraljičina plaža u samom je vrhu najljepših plaža svijeta.

Atraktivne su i druge ninske plaže kao što su Ždrijac, Prodorica, Bilotinjak, kao i Zaton Holiday Resort. Ova posljednja, koja se nalazi u turističkom naselju Zaton Holiday Rresort, nosi Plavu zastavu kao međunarodno priznatu oznaku kvalitete i sadržaja. Plaža je okružena zabavnim parkovima za djecu, bazenima i toboganima te nizom ugostiteljskih objekata. Ninske plaže, zbog plitkog i toplog mora, posebno privlače obitelji s djecom. A vjetrovi u Ninskoj laguni čine ovaj akvatorij idealnim za surfanje i zmajarenje.

Kraljičina plaža

Najpoznatija pješčana gradska plaža je Kraljičina plaža, šetnjom udaljena oko 10 minuta od centra grada. Ako do nje idete autom, naplata parkinga vrši se prije ulaska na plažu sve do 18 sati, a cijena za cijeli dan iznosi 10 kuna. Zanimljivost ove plaže je i što prije dolaska na nju morate prijeći desetak metara dugi plićak, nakon kojeg vas čekaju stotine metara pješčanog užitka. More je plitko i toplo, što je osobito pogodno za obitelji s djecom, ali treba znati da vjetroviti dani nisu rijetkost. U sklopu plaže nalazi se i ljekovito blato, koje ima pozitivne učinke kod ljudi sa zdravstvenim tegobama, dok je od sportskih sadržaja najpopularniji kitesurfing. Plaža Ninska Laguna se nalazi u malom povijesnom gradu Ninu. Laguna je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih plaža na ovom području, te je i omiljeno kupalište mještana i turista. Laguna je predivna pješčana plaža s koje pogled seže na planine što je atrakcija za mnoge turiste. Ninska

Laguna je poznata još i pod imenom „Kraljičina plaža“, a idealna je za obitelji s djecom zbog svog plitkog mora i toplih temperatura. Od dodatnog sadržaja na plaži Laguna se nalaze vanjski tuševi, javni wc, kabine za presvlačenje, a postoji i mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana. Neki smatraju da je plaža idealno mjesto za kampiranje, jer se nalazi daleko od gužva i velikog prometa. Plaža je bogata i ljekovitim blatom koje pomaže pri izlječenju raznih bolesti. Ljubitelji sporta na Ninskoj Laguni mogu uživati u odbojci na pijesku, kitesurfingu, badmintonu i brojnim drugim aktivnostima. Ukoliko se želite osvježiti tijekom ljetnih vrućina na plaži se nalaze brojni barovi, restorani i ostali ugostiteljski objekti u kojima možete uživati u velikoj ponudi dalmatinskih specijaliteta.

Zaton Holiday Resort


Uređena pješčana plaža duga 1,5 km s brojnim sadržajima i smatrana je jednom od najboljih u Hrvatskoj. Idealna je za obitelji s djecom koja se mogu slobodno kupati i plitkom moru, koristiti brojna igrališta i potražiti osvježenje u hladu borova. Mladi i odrasli mogu birati između raznih zabavnih aktivnosti i sportskih sadržaja poput tobogana, aquagana, iceberga, jumping centra, odbojke na pijesku i mnogobrojnih drugih vodenih sportova. Zbog iznimne kvalitete i čistoće mora, dobitnica je međunarodnog priznanja za plažu Plave zastave.

Prodorica


Pješčana plaža u zaklonjenoj uvali Prodorica oduševljava obitelji s malom djecom i odrasle. Nalazi se na sjeveru, a od plaže Ždrijac razdvojena je ušćem rijeke Miljašić jaruge. Visoka stabla pokraj plaže kupačima nude hlad nakon ugodnog kupanja u moru.

Bilotinjak


Plaža Bilotinjak je prirodna pješčana plaža udaljena 2 km od starogradske jezgre, a nalazi se u Zadarskom kanalu. Skrivena je te se može u potpunosti uživati u prirodi i prirodnom okruženju. Ona je predviđena za odmor i boravak vlasnika s kućnim ljubimcima, a nalazi se uz svjetski poznate plaže Kampa Zaton i Zaton Holiday Resorta.

Ždrijac


Pješčani sprud plaže Ždrijac ima neobičan oblik i čini se kao da grli starogradsku jezgru Nina na otočiću. Plaža je idealna za picigin, kupanje u moru za djecu, odrasle i zaljubljenike u adrenalinske sportove. Zahvaljujući povoljnim vjetrovima postala popularno središte za one koji vole windsurfing i kitesurfing kao oblik aktivnog turizma. Za početnike i one koji žele obnoviti sportske vještine ovdje se organiziraju škole sportova na vodi. Kad se pojavi vjetar koji je gotovo svakodnevno prisutan u laguni vrlo brzo zmajevi okite nebo iznad stare gradske jezgre na otoku, pa vizura izgleda poput neke igre dok strastveni zaljubljenici u sve popularnije zmajarenje uživaju u svojim vratolomijama, šetači uživaju u pogledu, a fotografi stvaraju izuzetne fotografije.


Plaže u Ninu

Kako do plaže? Pogledajte upute na Google mapama.

Sveti Jakov

Kraljičina plaža

PREDSEZONA
01.06. - 30.06.
50 dan

SEZONA
01.07. - 20.08.
70 dan

SEZONA
21.08. - 31.08.
60 dan

POSTSEZONA
01.09. - 15.09.
50 dan