Rashladni uređaj

Rashladni uređaj

Besplatni internet

Besplatni internet

Kućanski uređaji

Kućanski uređaji

Terasa za odmor

Terasa za odmor

Parkirno mjesto

Parkirno mjesto

Izleti

Izleti

Manifestacije i događanja u Gradu Ninu

Koranska 13, 23232 Nin, Hrvatska +385 98 374 136

Ninska Šokolijada

Od 2003. godine održava se ovo jedinstveno natjecanje koje u srpnju okuplja velik broj majstora u izradi šokola, ali i mnogo drugih mještana i gostiju koji uživaju u događanjima, mirisima i, dakako, okusima. No, cijela priča započinje već na samo početku godine kada se meso za pripremu ove delicije dijeli prijavljenim natjecateljima, a završava u srpnju kad se odabiru najbolji šokolari. Inače, šokol – za čiju su pripremu vrlo važni kvalitetno svinjsko meso, ninska sol, začini, ali i ovdašnja biljem „aromatizirana“ ninska bura – suhomesnati je proizvod prepoznatljivog okusa. Šokolijada je međunarodna etno i gastronomska manifestacija s izložbeno sajamskom priredbom koja je očuvala od zaborava ekskluzivni gastronomski proizvod šokol. Manifestacija započinje na samom početku godine kada vrijedni šokolari pripremaju ovu jedinstvenu deliciju, a završava u srpnju odabirom pobjednika, degustacijom, feštom od šokola i sajmom poljoprivrednih proizvoda.

Manifestacija je uvrštena među 100 najznačajnijih u Hrvatskoj. Pobjeda na Šokolijadi je stvar prestiža, a samo natjecanje za turiste je vrlo zanimljivo i nadasve ukusno.

Blagdan Gospe od Zečeva


Svake se godine početkom svibnja u Ninu okuplja veliki broj hodočasnika obilježavajući tako godišnjicu ukazanja Gospe. Ona se, prema pisanim tragovima i službenom priznanju ondašnje Ninske biskupije, 5. svibnja 1516. godine na otočiću Zečevu ukazala pastirici, udovici Jeleni Grubišić. Nin je tako postao značajno marijansko svetište u kojem se svake godine u svibnju okuplja velik broj vjernika. Blagdan Gospe od Zečeva se slavi prvog ponedjeljka prije Blagdana Uzašašća. Poslije misnog slavlja započinje svečani ophod vjernika ulicama grada Nina koje su blagdanski uređene. Vjernici pritom nose kip čudotvorne Gospe od Zečeva te pjevaju himnu Dobra Majko sa Zečeva te druge pjesme posvećene Djevici Mariji. Čudotvorno Ukazanje Gospe od Zečeva obilježava se tri put tijekom godine: 5.svibnja, na utemeljeni blagdan i 5. kolovoza.

Festival sunca i svjetlosti u crkvi sv. Križa


Prvi Festival Sunca i svjetlosti jedinstvena je manifestacija održana u crkvi sv. Križa prvoga dana ljeta 2009. godine, Međunarodne godine astronomije. U pravo vrijeme i na pravom mjestu! Ova se manifestacija – jedinstvena baš kao što je to i ova crkva nazvana najmanjom katedralom na svijetu – temelji na valorizaciji astronomskog i arhitektonskog značaja crkve sv. Križa, predromaničke građevine križnoga tlocrta s kupolom koja ima osobite karakteristike.

Dani zaštitnika grada Nina


Dođete li u Nin 25. i 26. kolovoza, prilika je da na jedinstvenim crkvenim svečanostima proslavite Dane zaštitnika grada Nina, sv. Marcele i sv. Anselma kojima je posvećena župna crkva, nekadašnja katedrala (6. – 18. stoljeće).

Festival Soli


Jedinstveni Festival soli održava se u solani Nin, jednoj od rijetkih europskih solana u kojoj se sol još uvijek proizvodi na tradicionalan način primjenom ručnog branja i pakiranja. Zanimljivost festivala se odražava u natjecanjima, pripremi antičkih i drugih jela, zabavnom programu, a sol je glavni sastojak oko kojeg se vežu događanja. Posjetitelji tako mogu otkriti sve blagodati soli, njeno korištenje u službi ljepote i njege kože te pravilne primjene u kuhinji i dobro se zabaviti.

Tradicionalno hodočašće na Gospin otok Zečevo


Pored tradicionalnog svibanjskog hodočašća brodicama i pješice na obližnji otočić Zečevo, u čast Gospinog ukazanja pastirici Jeleni 1516., hodočašće se ponavlja 5. kolovoza. Prema legendi, nakon što su Turci zapalili samostan na otočiću te bacili Gospin kip u more, sama su se crkvena zvona oglasila, puk je iz polja pohrlio, a Gospin kip je sam doplivao do obale gdje se danas nalazi Gospin mul. Ta i slične legende privlače, inspiriraju, a odlazak na Gospin otočić je za mnoge najromantičniji trenutak koji dožive na ljetovanju.

Dalmati(nin)ska noć


Sve stanovnike i posjetitelje Nina očekuje prava ljetna fešta uz mirise pečenih srdela i degustaciju domaćega vina. Fešta se održava u povijesnoj gradskoj jezgri uz glazbene koncerte dalmatinskih pjesama. Atmosferu ljetne dalmatinske večeri upotpunjuju nagradne igre.

Festival pijeska – Čarolija koja nastaje i nestaje


Prekrasne pješčane plaže obilježje su destinacije Nin, a obilje pijeska pruža nezaobilaznu inspiraciju na temu pijeska. Na Kraljičinoj plaži i plaži Ždrijac se tijekom kolovoza odigrava jedinstvena izložba skulptura od pijeska i kreativnog stvaralaštva. Skulpture od pijeska rade se uz zabavni program na dvije lokacije, slijedi ocjenjivanje i podijela nagrada za najbolje radove.

PREDSEZONA
01.06. - 30.06.
50 dan

SEZONA
01.07. - 20.08.
70 dan

SEZONA
21.08. - 31.08.
60 dan

POSTSEZONA
01.09. - 15.09.
50 dan